Přeskočit na hlavní obsah

Oheň, meč a opona - vzpomínka na divnosti II.

...Aneb jak Adam hodil kamenem.

Je to bez diskuse. Náš festival by neexistoval bez našeho monsignora Adama S., stále a neochvějně přisátého na divadelní dění, především to moravské. Jen díky němu můžeme každý rok libereckému publiku představovat kusy, o které by ani v nejdivočejších snech nezavadilo. Na jeden takový spiel jsem si právě vzpomněl - Divadlo Kámen nám všem minule pořádně roztočilo hlavy.

Asi nejsem jediný, kdo má rád, když se na umění dva neshodnou a toto byl právě takový případ. Bohužel, nejsem schopen jakkoli přiblížit samotný kus, jelikož by to bylo jen kusé klepání - Kámen se musí zažít. alespoň kus, dokud Vás drahá polovička, hlava, nebo špatná hladina alkoholu nepřinutí odejít před koncem - což se také v případě mnohých na představení stalo. Ta polarizace byla úžasná; Většina diváků se nebyla schopna dohodnout zda to vůbec bylo divadlo, natož vynést soud jestli to bylo divadlo kvalitní.

Samotným Kameníci si však odnesli zážitek, doufám, pozitivní. Alespoň to tak z kusé konverzace v běsu večera vyznělo. Neměli, bohužel, moc času a museli se přesouvat dál. Jaká škoda, ostatně jako vždy, když se nám nepovede udržet vytížené soubory alespoň do festivalového rána (neplést s normálním ránem, to je uplně jiná veličina). Také musím podotknout, že ač jde o divadlo na intelekt náročné a v záměru skryté, bylo úžasně uvolňující zjistit, jak normální lidé se za tímto souborem skrývají. To vůbec není standard a i za to si Divadla Kámen nesmírně vážím. (Dívám se směrem na Dred).
 Takže jsme si v organizačním týmu řekli, že by nebylo od věci diváka zase někdy trochu podráždit.. Uvidíme, jestli se Kámen někdy znovu změří síly s publikem vzrostlým z liberecké žuly.

pokračování zase příště...


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

#DvB2018 - Program

Pátek 7.9. 14:30  Otevření klubu a zahájení prodej lístků 16:30  Zahájení festivalu 16:40  Vydýcháno ZUŠ Liberec - Medvěd který nebyl (Liberec) 18:30  DS Scéna Kralupy - Já měla hezkej život (Kralupy nad Vltavou ) 19:00  - OFF - Adam Vostárek / před klubem (Ústí nad Labem/ Praha) 21:00  Pavol Seriš - Autor (Brno) 22:45  DAMU - Raw/ syrový, drsný, nezpracovaný, odřený, nezkušený, otevřený (Praha) 23:25  DAMU - Raw/ syrový, drsný, nezpracovaný, odřený, nezkušený, otevřený (Praha) Sobota 8.9. 16:00  Reservé- Naše rodina (Most) 17:30  Tvoje bába - POEM MACHT FREI - venku (Most) 18:45  Dvacet tisíc židů pod mořem, (Praha) 20:30  Párek seláns - Víťa Pískala - Československo (Brno) 21:45  OFF - La tráví játra - před klubem (Liberec) 22:20  Láďa Karda - Loutky a cigára ( Praha)

DvB2018

Fotky a střípky předešlých ročníků

Některé věci je třeba zachovat a tak jsme se rozhodli dát dohromady fotky a ohlasy ostatních, minulých ročníků. Festivalová nátura přímo zapovídá odnést si zbytečně mnoho vzpomínek, ale všeho s mírou! Postupně se to tady snad uspořádá podle ročníků, zatím tu bude co se najde. Jak možná víte, První ročník DvB se konal na sklonku léta léta páně 2014. Byl to tenkrát docela punk... vlastně se toho moc nezměnilo, RA! průběžně budeme aktualizovat, jak posbíráme. první, archaický ročník Fotky z II. ročníku  Fotky z III. ročníku Fotky ze IV. ročníku